Smaczne gofry – instrukcja

Przepis na gofry

Chcesz się nauczyć jak zrobić gofry w domu? Dzisiejszy przepis nauczy Cię jak zrobić idealne puszyste domowe gofry we własnej kuchni. Trzymaj słoik z suchą mieszanką do gofrów pod ręką na następny weekendowy brunch! I zawsze upewnij się, że masz pod ręką syrop maślany!

Dlaczego warto robić gofry w domu

Gofry to superbohaterowie weekendowych śniadań! Nie ma nic takiego, jak zasypianie w sobotni poranek, a potem zrywanie się z łóżka, by usiąść do talerza świeżo zrobionych gofrów skropionych prawdziwym syropem klonowym.

Oczywiście, zazwyczaj to ja robię gofry, aby reszta mojej rodziny mogła doświadczyć tego doświadczenia, ale wiecie co? To jest tego warte.

Chętnie będę tą, która obsługuje gofrownicę, jeśli oznacza to, że w nagrodę dostanę domowe gofry.

Nigdy wcześniej nie robiłeś domowych gofrów? Jestem tu, aby pomóc!

Ten przepis tworzy idealne gofry z maślanymi, chrupiącymi brzegami, które poddają się puszystemu wnętrzu.
Domowe gofry zamiatają podłogę z zamrożonymi goframi z tostera – i możesz nawet zamrozić resztki!
Przygotowanie gofrów od podstaw nie jest trudniejsze niż użycie mieszanki do gofrów. Pudełkowa mieszanka do gofrów może być zdecydowanie wygodna, ale tak naprawdę oszczędza ci tylko etapu mieszania suchych składników razem.

Składniki

Dla suchej mieszanki gofrowej:

  • Mąka
  • Proszek do pieczenia
  • cukier
  • Sól koszerna

Połącz te składniki w misce, a następnie przejdź do przepisu. Jeśli chcesz, możesz zrobić to z wyprzedzeniem i przechowywać. Następnym razem, gdy będziesz chciał zrobić gofry, wyciągnij go i użyj tak, jak byś używał kupionej w sklepie mieszanki do gofrów!

Mokre składniki, które należy dodać do mieszanki do gofrów:

  • Jajka
  • mleko
  • Roztopione masło
  • Ekstrakt waniliowy

Instrukcja krok po kroku

Gofry przepis

Przygotuj ciasto. W dużej misce miksera wymieszaj ze sobą mokre składniki. Wlej je do suchej mieszanki i ubij do połączenia. Pozostaw na kilka minut, podczas gdy Ty będziesz rozgrzewać gofrownicę.

Przygotuj gofrownicę. Rozgrzej gofrownicę. Spryskaj gofrownicę sprayem do pieczenia tylko przed PIERWSZĄ partią.

Gotuj! Nałóż ciasto na rozgrzaną gofrownicę i gotuj do uzyskania złotego koloru. Ostrożnie wyjmij gofra i powtórz z pozostałym ciastem. Trzymaj gofry w cieple, aż będą gotowe do podania!

Rekomendowane artykuły