Ramen – przepis

Przepis na ramen

Świeże warzywa? Szybki i łatwy domowy rosół? Jajko ugotowane na miękko i kupka naszego ulubionego kręconego pakowanego makaronu ramen, który przypomina nam o studiach? To właśnie jest ten domowy ramen.

Składniki

  • Makaron ramen (wystarczy nasze klasyczne opakowanie Maruchan, bez przypraw)!
  • Czosnek i imbir
  • Bulion (z kurczaka lub warzyw)
  • Suszone grzyby shiitake
  • Warzywa, takie jak marchew lub jarmuż
  • Wszystkie Twoje ulubione dodatki, takie jak trochę panko, jajko, olej chili itp.

Jak zrobić pyszny domowy ramen

Ramen przepis

Może to nie jest zgodne z dokładnymi wskazówkami easy peasy na odwrocie paczki ramenu, ale dodatkowe kilka minut, aby zrobić ten prosty, ale podniesiony ramen są więcej niż warte.

Aromaty Stir-Fry: Czosnek i imbir, co za pyszny duet. To jest, gdzie smak jest, przyjaciele.
Zrób swój (łatwy!) bulion: Dodaj trochę bulionu z kurczaka i suszone grzyby shiitake, aby uzyskać trochę ciosu umami.
Dodaj makaron: Ugotuj swój makaron bezpośrednio w bulionie z dodatkiem cebuli (więcej smaku, proszę!).
Dodaj Veg: Cienko pokrojony jarmuż, rozdrobnione marchewki, cokolwiek chcesz! Gotuj, aż zmięknie.
Dodaj okruchy panko, jajko ugotowane na miękko, olej chili, ostry sos, olej sezamowy i/lub sos sojowy, co tylko dusza zapragnie.

Duszenie czosnku, imbiru i suszonych grzybów z bulionem z kurczaka sprawia, że powstaje świetny, szybki „wywar”. Dobry chwila w garnku dostaje niektóre miły smaki iść który wkrótce moczy up przez te noodles. I przez dobrą chwilę, mam na myśli 19 minut, ponieważ cała rzecz zajmuje 20. Jajko na miękko na wierzchu zdobędzie wszystkie polubienia na Instagramie, a panko i dodatkowa oliwa z chili lub Sriracha rozpali Wasze usta z radości.

Rekomendowane artykuły